Krapović i Brej: Neophodno jačati jedinstvo saveznika u sprječavanju širenja ruskog malignog uticaja

Foto: Ministarstvo odbrane

Nakon sastanka pomoćnika generalnog sekretara NATO-a za obavještajne i bezbjednosne poslove, Skota Breja i ministra odbrane Dragana Krapovića konstatovano je da je rat Ukrajini je potpuno izmijenio bezbjednosnu strukturu na evropskom kontinentu, saopšteno je na sastanku

Krapović se, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, danas sastao u Podgorici sa Brejem koji boravi u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Krapović i Brej su, kako je saopšteno, konstantovali da je izražena neophodnost jačanja jedinstva saveznica u sprječavanju daljeg širenja ruskog malignog uticaja.

“Tema razgovora bila su aktuelna dešavanja na globalnom i regionalnom planu, koja utiču ili dugoročno mogu imati potencijal uticaja na političku i bezbjednosnu stabilnost na Zapadnom Balkanu, u Evropi, i šire”, piše u saopštenju Ministarstva.

Iz Ministarstva su kazali da je na sastanku konstatovano i naglašeno da Crna Gora, kao pouzdana članica, doprinosi političko-vojnoj poziciji Alijanse, uključujući i u odnosu na invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu, kao najveći izazov pred kojim se organizacija našla u posljednjih nekoliko decenija.

Krapović i Brej zaključili su da je aktuelna političko-bezbjednosna situacija na Zapadnom Balkanu stabilna, uprkos, kako su naveli, postojanju više konstantnih i kontinuiranih tema destabilizirajućeg potencijala.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.