Abazović: Crna Gora solidarna sa članicama Sjevernoatlanske alijanse

Foto: Gov.me

Crna Gora nedvomisleno stoji solidarno uz svoje partnere u vezi s pomoći Ukrajini, a što se Zapadnog Balkana tiče, pruža podršku miru i saradnji u regionu, poručio je danas u Bukureštu premijer vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je, po dolasku na konferenciju ministara spoljnih poslova NATO, u izjavi novinarima, rekao da Crna Gora iskazuje veliku solidarnost sa članicama Sjevernoatlantske alijanse.

“Navijamo za mir, ali pružamo punu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine”, naglasio je on.

Abazović je rekao da je rat u Ukrajini izazvao velike poremećaje ne samo na Zapadnom Balkanu već cijelom kontinentu i u cijelom svijetu.

“Uz dozu solidarnosti i kooperativnosti možemo da činimo više, damo doprinos da se što prije stvari normalizuju. Ne možemo direktno da učestvujemo u onome što bismo željeli, a to je postizanje mira”, dodao je on.

Kazao je da Crna Gora nedvosmisleno stoji solidarno uz svoje partnere.

Govoreći o Zapadnom Balkanu, Abazović je istakao da Crna Gora pruža podršku miru i saradnji u regionu, i izrazio je zadovoljstvo što i na skupu u Bukureštu učestvuju pojedine zemlje okruženja.

Uoči početka sastanaka Abazovića je dočekao Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i ministrar vanjskih poslova Rumunije Bogdan Auresku.

“Učešće Abazovića na sastanku predstavlja priliku da Crna Gora iskaže podršku djelovanju NATO-a na zaštiti evroatlantskog prostora, posebno u kontekstu rata u Ukrajini, kao i podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine” , saopšteno je iz Vlade.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.