Abazović i Konatar: URA će biti dio 45. Vlade Crne Gore

Abazović i Konatar, foto: Dan

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i potpredsjednik Miloš Konatar razgovarali su sa predstavnicima značajnih “Think Tank” organizacija iz Evrope o rezultatima koje je Crna Gora ostvarila za vrijeme 43. Vlade, kao i o aktuelnim političkim prilikama u našoj državi. Oni su ponovili da URU i aktuelnu vlast, čiju politiku dominantno diktira premijer Spajić i njegov Pokret Evropa sad, dijele različiti pogledi na političke procese, a prije svega kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala. Zbog toga nijesu sebe ni vidjeli u 44., ali da i te kako vide sebe u 45. Vladi.

Na sastanku  je Abazović, govoreći o ostvarenim rezultatima,  istakao da je Crna Gora nakon političkih promjena 2020. godine ostvarila vidan napredak na svim poljima.

– Ponosni smo što smo odigrali ključnu ulogu u tim promjenama i doprinijeli da se zemlja dodatno demokratizuje i smanje tenzije u društvu. Ostvareni su istorijski rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje su prepoznali i svi naši spoljnopolitički partneri, ali ostaje još mnogo borbe i posla pred nama. Međutim, brine nas namjera određenih dijelova aktuelne vlasti da se sa ključnih pozicija u bezbjednosnom sektoru smijene ljudi koji su zaslužni za ostvarene rezultate – dodao je Abazović.

On je naznačio i da je Crna Gora u 2023. godini ostvarila istorijske rezultate na polju ekonomije.

– Smanjen je javni dug na 60% BDP-a, i sada je na granici mastrihtskog kriterijuma, našli smo se i na samom vrhu među državama Evrope kada je u pitanju privredni rast, oborili rekorde kada su u pitanju prihodi turizma, kao i prihodi gotovo svih naših državnih preduzeća, koje će biti teško dostići. Potrebno je samo nastaviti započete procese i ne uvoditi državu u nestabilnost rizičnim potezima koji bi mogli da izazovu krizu javnih finansija zbog koje bi građanke i građani mogli dugoročno da ispaštaju – poručio je Abazović.

Šef poslaničkog kluba URE Miloš Konatar je dodao da je Građanski pokret URA bio i ostao posvećen evropskom putu Crne Gore i imao isključivo konstruktivnu ulogu u tom procesu.

– Kako iz vlasti, tako sada i iz opozicije, nastavljamo kao i do sada da bez kalkulacija podržavamo sve što doprinosi bržem članstvu Crne Gore u Evropsku uniju, a to se najbolje moglo vidjeti kada smo glasali u Parlamentu za sva imenovanja u pravosuđu i za izbor VDT-a – istakao je Konatar.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.