Abazović: Tužilaštvo i Upravu policije treba pustiti da rade svoj posao

Aktivnosti na suzbijanju šverca cigareta počele su 2020. godine, kada je konstituisana nova vlast, a prije toga nisu postojale, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je novinarima u Skupštini, nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu o aktuelnim dešavanjima u bezbjednosnom sektoru i međunarodnoj diplomatiji, rekao da tužilaštvo i Upravu policije treba pustiti da rade svoj posao.

Abazović je kazao da je zadovoljan radom tužilaštva i policije.

„Međutim, to treba da se kruniše konkretnim akcijama u narednom periodu i izvođenjem istine na čistinu“, dodao je Abazović.

On je kazao da misli da je poslanicima mnogo jasnija slika kada je u pitanju šverc cigareta i aktivnosti u vezi sa špijunažom.

„Mislim da je danas jasno, ako nekome nije bilo jasno, da su aktivnosti na suzbijanju šverca cigareta počele 2020. godine kada se konstituisala nova vlast, a da prije toga nisu postojale“, rekao je Abazović.

On je ocijenio da nije postojala politička volja da se neko sa tim suoči.

Abazović je kazao da je važno da ljudi poput glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i vršiteljke dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović bude nadu u institucije sistema.

„Kada je riječ o (Savu) Kenteri, otvorile su se neke nelogičnosti i danas. Agencija za nacionalnu bezbjednost će nastaviti da radi svoje aktivnosti profesionalno, da ostane partner našim stranim partnerima“, naveo je Abazović.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.