Abazović: U Srbiji ću sa kolegama razgovarati o pretresanju poslanika na granici

Abazović

Premijer Dritan Abazović osudio je pretresanje poslanika na granici sa Srbijom i poručio da će sa kolegama u toj zemlji otvoriti tu temu.

Naglasio je da ne misli da treba da ide putem reciprociteta, stvari koji su negativne ne treba da budu praksa.

”Ne treba da dozvolimo da nas neko ponižava, treba da se koristimo dobrom praksom. To je prednost koju Crna Gora ima u odnosu na zemlje regiona. Postoje i suvišni komentari carinika i zaposlenih, koji pitaju gdje idete, što pričate taj jezik, te stvari treba da se izbjegnu. Cilj je da se unaprijedi saradnja, da se te stvari ne dešavaju. Pomenućemo pitanje sve u cilju dobrih odnosa “, naglasio je premijer.

Naveo je i da je potpredsjednik Vlade Vladimir Joković izrazio želju da posjeti Srbiju.

”Nismo u mogućnosti za neke dalje posjete zbog finansija, Srbija je blizu i ne iziskuje troškove. Nismo u mogućnosti da idemo dalje” dodao je.

Joković je pojasnio da će se razgovarati o hrani i životnim namirnicama.

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović naglasio je da se nada će ova posjeta Srbiji doprinijeti jačanju odnosa i nadam se da građani zbog svojih ubjeđenja neće biti maltretirani na granici.

“Očekujem da ćete vašim autoritetom pokušati da skrenete pažnju kolegama iz Srbije. Čim se odnosi ne poprave, tražiću reciprocitet da Crna Gora tako brani građane” dodao je Ibrahimović.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapićje rekao kad dođe srpski ministar unutrašnjih poslova u Crnu Goru u poluuniformisanom stanju, mi smo se radi dobrih odnosa sa Srbijom, ponašali krajnje kooperativno.

“Odogovor je bio i posle toga, ovo što se dešava našim poslanicima iz opozicije i nas koji smo podrška ovoj vladi. To je sve zbog jedne činjenice, a to je podrška presudama suda kojeg je i Srbija prihvatila. Znam da vam nije laka posjeta, išao bih sa vama da nije Samita NATO-a. Ovo je među prioritetima naše vanjske politike da rješavamo odnose” naveo je Krivokapić.

Podsjetimo, Abazović će posjetiti Srbiju 29. juna.

Izvor: Dan

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me