Abazović: Uradićemo sve što možemo da ograničimo cijene goriva

Premijer Dritan Abazović rekao je da će Vlada Crne Gore uraditi sve što bude mogla, kako bi ograničila dalji rast cijena goriva, navodeći da je naša zemlja do sada imala najniže cijene naftnih derivata.

Odgovarajući na pitanje TVCG da li će Crna Gora, poput Hrvatske, ograničiti rast cijena goriva, te šta on i Vlada Crne Gore rade kako bi doprinijeli uštedama, Abazović je podsjetio kako su akciznom politikom uradili sve što su mogli.

“I naravno da ćemo ići u dalje aktivnosti koje podrazumijevaju zakonske mogućnosti. Građani moraju da budu svjesni da je na teritoriji Evrope aktuelan rat, i da su cijene otišle u nebo svuda u svijetu, računajući i Hrvatsku. Uradićemo što budemo mogli vezano za ograničenja. Mi smo do sada imali najnižu cijenu goriva, ali ako se barel toliko uvećao, ne može da se to do kraja iskontroliše”, rekao je Abazović.

Tvrdi i da je Vlada vrlo štedjiva.

“Moramo da se prilagodimo novom momentu, počevši od premijera koji van radnog vremena ne koristi službena vozila, koji ne želi da ide sa pratnjom i da troši gorivo građana Crne Gore kad nije potreba za to. To treba da rade svi”, poručio je Abazović.

Premijer je rekao da je kriza svuda u svijetu, navodeći da ćemo proći i ovu krizu rata.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me