Agencija za zaštitu životne sredine ustupa opremu za monitoring NP Skadarsko jezero

Foto: Agencija za zaštitu životne sredine

Agencija za zaštitu životne sredine ustupiće 138 kamera, pet dronova sa pilotima i jedan termovizijski dron za noćno osmatranje Nacionalnom parku Skadarsko jezero za monitoring biodiverziteta i ilegalnih aktivnosti tokom ovog proljeća.

– Jedan dio ove opreme je već u funkciji, ovih dana nastavljamo postavljanje… Konačno ćemo znati brojno stanje vidre u kanalima, te sakupiti snimke gniježđenja značajnijih vrsta ptica. Takođe, juče smo zamijenili i akumulator na kameri u rezervatu Pančeva oka kako bi sa bezbjedne udaljenosti snimali situaciju na platformama za gniježđenje pelikana koja za sada, nije baš ohrabrujuća, navode iz Agencije.

Kako ističu, većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji.

– Stoga, molimo da ih ne uklanjate u koliko ih pronađete jer ste već snimljeni. Ilegalne aktivnosti biće, preko Službe zaštite, procesuirane policiji i tužilaštvu, napominju iz Agencije.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.