Alternativa CG: SDT i Uprava policije da ispitaju ko plaća organizovani prevoz dijaspori

Alternativa Crna Gora  Specijalnom tužilaštvu i Upravi policije dostavila je prijavu kojom traže da se ispita ko je platio organizovani prevoz dijaspori čiji dolazak se najavljuje uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju 2.aprila.

Traže da se ispita sa sa kojeg žiro-računa je plaćen prevoz i ko je osoba/e koja treba da isplati novac za glasanje onima koji dođu.

Foto: printscreen

“ Protiv tih osoba biće pokrenut krivični postupak u skladu sa Članom 186. Krivičnog zakona Crne Gore. Tražili smo da se od pridošlih putnika koji dolaze autobusima i avionima uzmu izjave i da se o tome napravi službena zabilješka, da bi Tužilaštvo moglo da ocijeni da li da se i protiv njih pokrene krivični postupak. Predviđena kazna za ovo (ne)djelo je od 3 mjeseca do 5 godina zatvora. Takođe, Alternativa Crna Gora će u toku ovog izbornog procesa (kao i parlamentarnih izbora najavljenih 11. juna 2023.) pratiti dešavanja u vezi problema kupovine ličnih karata i podnijeti krivične prijave protiv svih za koje postoji osnov sumnje da su kupovali glasove! Crna Gora je jedna od prvih zemlja u svijetu koja je garantovala da je svaki rob koji stupi na njeno tle – SLOBODAN! U vrijeme kada smo imali vrlo slabu administraciju i vrlo slabo razvijen državni aparat shvatali smo da je SLOBODA ljudskog bića jedan od osnova moderne države. Kupovina glasova je sve suprotno tome! Nijesmo prošli put od 200 godina da bi nas neodgovorni pojedinci vraćali nazad”, navedeno je na zvaničnog fb stranici Alternativa Crna Gora uz poziv da se njihov post dijeli i da im se dostavljaju informacije o svim ljudima koji na dan izbora budu nudili novac za glasanje. Posebno u opštinama Gusinje, Rožaje, Nikšić, Ulcinj, Podgorica i Bijelo Polje).

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.