Apelacioni sud potvrdio rješenje Višeg suda o izručenju Do Kvona Južnoj Koreji

Foto: RTCG

Apelacioni sud Crne Gore odbio je danas žalbu branilaca državljanina Južne Koreje Do Kvona i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici od 6. marta.

Prvostepenim rješenjem Višeg suda dozvoljeno je izručenje u skraćenom postupku Do Kvona, radi krivičnog gonjenja zbog više krivičnih djela po molbi Južne Koreje, dok je odbijeno izručenje ovog okrivljenog u skraćenom postupku po molbi Sjedinjenih Američkih Država.

“Odlučujući o žalbi branilaca okrivljenog, vijeće Apelacionog suda je ocijenilo da je je prvostepeni sud pravilno utvrdio da je zamolnica Republike Južne Koreje po redoslijedu prispijeća ranije prispjela u odnosu na zamolnicu SAD-a, pa je pravilnom ocjenom ovog i drugih kriterijuma iz člana 26 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, koji se primjenjuje u slučaju kada izručenje istog lica traži više država, donio odluku kojom je dozvolio izručenje okrivljenog Do Kvona Južnoj Koreji. Žalbu državnog tužioca, vijeće ovoga suda je smatralo kao izjašnjenje u smislu člana 19 stav 2 Zakonika o krivičnom postupku, imajući u vidu da članom 20 stav 2 ovog zakona nije predviđeno pravo državnog tužioca na izjavljivanje žalbe”, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Kazali suda će navedeno rješenje tog suda sa bližim razlozima biti objavljeno na internet stranici Apelacionog suda.

Izvor: Vijesti

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.