Argentina prvi finalista Kopa Amerika

Portugalski as Kristijano Ronaldo postao je u Njemačkoj prvi koji je učestvovao na šest evropskih prvenstava, ali i prvi put nije postigao gol, pa ni iz penala ono protiv Slovenaca u osmini finala.

U Kataru potkraj 2022, recimo, ušao je u istoriju svjetskog šampionata kao jedini strijelac na pet mundijala.

Za razliku od njega Lionel Mesi, prva violina Argentine, zatresao je mrežu i na šestoj kontinentalnoj smotri Južne Amerike, budući da je bar po jednom matirao golmane i 2007, 2015, 2016, 2019. i 2021.

Tako se u analima takmičenja poravnao u rekordnom dostignuću s nekadašnjim brazilskim asom Zizinjom (1942, 1945, 1946, 1949, 1953, 1957), koji je s Argentincem Norbertom Mendezom na deobi prvog mjesta večne liste strijelaca (po 17 golova).

Mesi je postigao gol u polufinalu protiv Kanade u Nju Džersiju (igra se u SAD), pošto je u 51. minutu udvostručio prednost Argentine, postavljajući konačan rezultat 2:0, koliko je bilo i kad su se sreli u grupi na otvaranju.

To je Mesijev 15. pogodak.

Gosta na prvenstvu Južne Amerike iz Sjeverne Amerike, prvog debitanta koji je dogurao do polufinala posle Hondurasa 2001, načeo je Hulijan Alvarez u 22. minutu.

Argentina, prvak s Marakane 2021, igraće u finalu u Majamiju s uspješnijim iz meča Kolumbije i Urugvaja koji se u Šarlotu sastaju noćas po našem.

Izvor: Danas

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.