Bajden: Amerika će oštro reagovati ako Rusija napadne Ukrajinu

Foto: EPA-EFE

Predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) rekao je u telefonskom razgovoru svom ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će Amerika i njihovi saveznici „energično odgovoriti” ako Rusija zauzme Ukrajinu, saopštila je Bijela kuća.

„Predsjednik Bajden jasno je rekao da će SAD i njihovi saveznici energično odgovoriti ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu”, navela je u saopštenju portparolka Bijele kuće Džen Psaki.

Ona je istakla da je Bajden takođe izrazio podršku diplomatskim naporima, posebno pregovorima koji će se odvijati 9. i 10. januara u Ženevi između američkih i ruskih zvaničnika na visokom nivou.

Poziv Zelenskom je uslijedio nekoliko dana nakon što je Bajden održao drugi razgovor u proteklih mjesec dana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, tokom napetosti na rusko-ukrajinskoj granici gdje je Moskva okupila oko 100.000 vojnika, javlja Beta.

Bajden, koji je uputio više upozorenja Putinu i zalaže se za smirivanje situacije, rekao je da ga je i tokom jučerašnjeg razgovora ponovo upozorio na opasnost pokušaja invazije na Ukrajinu.

„Jasno sam rekao predsjedniku Putinu da ćemo uvesti stroge sankcije i da ćemo povećati naše prisustvo u Evropi kod naših saveznika u NATO”, rekao je Bajden poslije tog razgovora.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.