Bečić: Uvjeren sam da će Tužilački savjet da služi građanima

Aleksa Bečić Foto: Skupština.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je uvjeren i ubijeđen da se došlo do jednog nezavisnog, profesionalnog, samostalog i nepristrasnog Tužilačkog savjeta, koji će služiti isključivo Crnoj Gori i crnogorskim građanima, a ne nijednoj partiji, kriminalnom klanu ili nekom centru moći.

Bečić je, predstavljajući rezultate Skupštine, kazao da je zadovoljan dostignućima aktuelnog saziva Skupštine, posebno u uslovima visoke polarizacije, tenzija i bojkota opozicije.

“Miran kraj 2021, što nije bio slučaj sa 2019. i 2020, ohrabruje da ćemo sledeće godine nastaviti tim putem i da ćemo imati konstruktivan dijalog sa opozicijom da dođemo do konsenzusa oko pitanja za koje je potrebna dvotrećinska i tropetinska većina”, kazao je Bečić.

Dodao je i da je maratonska sjednica 29. decembra mnogo dobra donijela građanima Crne Gore i pokazala da poslanici mogu biti ujedinjeni oko važnih tema. Kazao je i da nema informacija o novim inicijativama za izglasavanje nepovjerenja Vladi, te naglasio da nije realizovano mnogo toga što je tvrdila opozicija.

“Ne bih posebno analizirao taj segmet, ona može da djeluje i podnosi inicijative, ali više puta se potvrdilo da ono što su najavljivali nije bilo tako. Što se tiče dijaloga vlasti i opozicije, trudiću se da ga nastavimo, jer sada je već jasno šta su sve otvorena pitanja, i imamo dosta tema za razgovor”, istakao je Bečić.

Na pitanje kakav je odnos Demokrata prema Memorandumu o saradnji dijela vlasti i manjinskih partija, rekao je da memorandum ne daje odgovor na vrlo jednostavno pitanje: da li se isključuje bilo kakva mogućnost saradnje sa DPS-om.

“Odgovori na to pitanje su dosta nejasni, što stvara zebnju kada je u pitanju izborna volja građana. Na ovo su se nadovezali i intervju funkcionera, predsjednika države… Drugi dio nejasnoća je što onaj sporazum iz septembra prošle godine na 20 puta jači način štiti evropski i euroatlantski put Crne Gore”, kazao je Bečić.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.