Bez izbora predsjednika Skupštine nije moguće izabrati novu Vladu, ni sazvati sjednicu Skupštine

Foto: printscreen

Bez izbora predsjednika Skupštine ne može se sazvati sjednica na kojoj bi se birala Vlada, kazao je lider demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

On je za Dnevnik TVCG dodao da rokovi za izbor nisu precizirani, ali da je jasan red koraka koji se mora napraviti kako bi država ušla u redovno stanje.

“Ne postoji jasno definisan rok saglasno Ustavu ali možemo govoriti o posledicama ili indirektnim rokovima, zato što bez izbora predsjednika Skupštine nije moguće izabrati novu Vladu, niti sazvati sjednicu Skupštine”, kazao je Bečić.

Naglašava da je jedino ovlašćeno lice za sazivanje sjednice Skupštine Crne Gore predsjednik Skupštine Crne Gore.

“Konstitutivna sjednica Skupštine je poseban institut koju poznaje naš Ustav, i ne potpada ni pod redovnim niti pod vanrednim zasijedanjem, jer parlament prvo mora biti u potpunosti konstituisan da bi se moglo ući ili u redovno ili u vanredno zasijedanje”, objasnio je Bečić.

Kaže da je konstitutivnu sjednicu je saglasno Ustavu sazvala bivša predsjednica parlamenta Danijela Đurović, a najstariji i najmlađi poslanik samo igraju tehnučku ulogu.

“Od trenutka kada predsjednik države dodijeli mandat za sastav vlade, mandatar ima 90 dana da se izabere 44. vlada. Ali bez izbora predsjednika Skupštine ne može se sazvati sjednica na kojoj bi se birao predsjednik vlade Crne Gore”, zaključio je Bečić.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.