Bezuspješan i treći dan potrage za tijelom moldavske turistkinje kod Bara

Foto: UPSUL

Ni današnje aktivnosti traganja za tijelom nastradale turistkinje iz Moldavije koja se u petak popodne utopila u akvatorijumu Sutomora, nisu urodile plodom.

Prema riječima pomoćnika direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) Žarka Lukšića, danas je sa kopna, mora i iz vazduha pretraživan reon od Dobre vode na jugoistoku do Petrovca na sjeverozapadu.

Anžgažovana su bila dva skutera, dva plovila i dva drona UPSUL-a, dva helikoptera Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, sedam ronioca Regionalnog centra za deminiranje (RCUD) iz Podgorice, kao i plovila Mornarice Vojske Crne Gore, odnosno Sektora granične policije, te pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Bara.

“Akcija je prekinuta za danas u 16.30 časova, a nastaviće se sjutra u 9 sati i trajati do uveče. More na sutomorskoj plaži je bilo dosta zamućeno od predhodnog nevremena, ali je vidljivost u podmorju na kamenitom potezu iza Golog Brda do Crnog rta bila dobra. Sjutra se akcija nastavlja sa angažovanjem još ronilaca RCUD i UPSUL, traganjem sa helihopterima, plovilima na moru, dronovima i vizuelnim posmatranjem sa brda u blizini”, istakao je Lukšić.

potraga Sutomore
Foto: UPSUL

Turistkinja (27) iz Moldavije utopila se u petak poslijepodne u reonu Sutomora nakon što su veliki talasi i olujni jugo tamo odvukli grupu od četvoro mladića i djevojaka iz Moldavije koji su na SUP daskama za veslanje, uprkos upozorenjima i crvenim zastavama podignutim na plažama, iz barske marine toga dana izašli na pučinu.

potraga Sutomore
Foto: UPSUL

Troje Moldavaca koje je more nosilo prema hridinama u blizini Sutomora uspjeli su da se spasu i izađu na obalu sa lakšim povredama, dok to na žalost, nije uspjela da uradi njihova drugarica koja se utopila na samo dvadesetak metara od obale.

Izvor: Vijesti

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.