BORBA: Dva crnogorska državljanina učestvovala u planiranju atentata na Vučića

Foto: Borba

Dva državljanina Crne Gore, Ivan Biletić iz Berana i Nikola Filipović, dovode se u vezu sa kriminalnom grupom koja je planirala likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Za njima dvojicom je, kako saznaje portal Borba, raspisana potraga.

Foto: Sa ranijeg privođenja Biletića

Na čelu te grupe je Nikola Vušović, povezan sa kavačkim klanom, koji je u bjekstvu.

U toku je i Vušovićevo lociranje, a pored njega potraga je raspisana i za Nikolom Milekovićem, Nikolom Filipovićem (sin Boža Filipovića, zvanog Crnogorac), Milošem Pavlovićem, Radivojem Jovanovićem, Rašom Banom, Ivanom Biletićem, Jovicom Soviljom, Milošem Andrijevićem, Rajkom Topićem i Petrom Jevtićem.

Inače, Biletić je nedavno osuđen na 4 godine zatvora u Bijelom Polju.

Vijeće sudije Ivana Adamovića u Višem sudu u Bijelom Polju izreklo je presudu od četiri godine zatvora Berancu Ivanu Biletiću, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Okrivljeni je, prema navodima optužnice, 10. oktobra 2019. godine oko 14,30 sati u Polimskoj ulici u Beranama u blizini vulkanizerske radnje „Alan“ sa umišljajem pokušao da ubije sugrađanina Vasa Raičevića.

Biletić je upravljao vozilom marke „audi A6“ iz pravca grada prema Andrijevici, prošao pored Raičevića i prepriječio put.

Nakon toga je iz pištolja nepoznate marke kalibra 9 milimetara kroz otvoren prozor ispalio više projektila u pravcu oštećenog, ali ga nije pogodio.

– U toku ispaljivanja projektila oštećeni je pobjegao sa trotoara u dvorište jedne kuće i tom prilikom je jedan projektil pogodio metalni oluk postavljen sa strane zida vulkanizerske radnje, dok je jedan pogodio pregradni zid istog objekta – navodi se u optužnici.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me