Borba: Mugoša pustila na slobodu osumnjičenog za pripadnost grupi koja je pripremala atentat na Vučića

Foto: Volim Podgoricu

Vojin Stupar, član grupe „Vračarci“ koja je u Beogradu nedavno pohapšena pod sumnjom da su planirali likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pušten je da se brani sa slobode i to od strane sutkinje Višeg suda Suzane Mugoše, piše Borba.

Da stvar bude još skandaloznija, Vojin Stupar je sam došao u policiju koja ga je juče ujutro sprovela sudiji za istragu Višeg suda.

„Suzana Mugoša je našla da nema osnova za određivanje pritvora nakon čega je Stupar pušten na slobodu“, kazao je advokat Marko Radović.

Podsjećamo, 17 članova kriminalne grupe „Vračarci“ pohapšena je ranije ovog mjeseca u Beogradu pod sumnjom da su planirali likvidaciju srpskog predsjednika Aleksandra Vučića a Vojin Stupar je uhapšen prije nekoliko dana u Kotoru.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, on je uhapšen po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Beograd, a na osnovu koje se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vidi protiv njega u Srbiji zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje i krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja.

Portal N1 je ranije objavio da je Stupar član takozvanog „vračarskog klana“. Stupar je navodno i član kavačkog klana. Stupar, je zet Igora Božovića koji važi za jednog od vođa kavačkog klana.

Stupar je javnosti poznat nakon što je, navodno, 2017. godine na njega pucao vođa škaljarskog kriminalnog klana, pokojni Jovan Vukotić.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Srbiji, Ninoslav Cmolić, rekao je da je kriminalna grupa koja je uhapšena predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vidjela kao najveću prijetnju.

Dvoumili su se da li da ga ubiju, ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dijete, rekao je Cmolić, prenosi RTS.

Cmolić je za RTS rekao da tu kriminalnu grupu sagledavaju duže od godinu dana, kao i da tragovi do kojih su došli, kao i saznanja koja imaju na osnovu aplikacije „Skaj“ od Europola i drugih evropskih policija, pokazuju da su planirali ubistvo Vučića.

„Jasno se vidi da im je cilj da ubiju predsjednika Vučića. Njega vide kao osnovnu prijetnju i idu toliko daleko da u tom planiranju razmišljaju da li je bolje njega ubiti, ili mu nanijeti što veću duševnu bolu tako što bi mu ubili dijete“, rekao je Cmolić za RTS.

Za Nikolu Vušovića, koji se smatra da je vođa „vračarskog“ klana javnost zna od ranije – mediji su pisali da je blizak saradnik Veljka Belivuka, „srpska veza“ crnogorskog „kavačkog klana“, odnosno jedan od najbližih saradnika vođe „kavčana“ Radoja Zvicera. Prethodnih dana Zvicer je, prema svjedočenju okrivljenog saradnika u predmetu Belivuk, planirao atentat na predsjednika Srbije, prenosi portal RTS-a.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me