Borovinić Bojović: Novinari treba da budu zaštićeni da bi društvo bilo zdravo

Novinari su neko ko nam najviše pomaže u radu, bez obzira na to da li se prema nama ophode više ili manje kritički, ocijenila  je predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović u razgovoru sa predstavnicima medija koji prate aktivnosti Glavnog grada, tokom radnog doručka priređenog za njih.

Kritika je uvijek konstruktivna i nikada je ne treba posmatrati kao bilo kakvu vrstu napada ili pritiska. Između institucija i medija mora da postoji jedan uzajaman saveznički odnos u interesu građana, koji uvijek treba da bude na vrlo visokom nivou – rekla je Borovinić Bojović.

Ona je dodala da su svi društveni činioci u obavezi da daju doprinos kako bi novinari bili zaštićeni prilikom obavljanja svog posla, imajući u vidu da često svjedočimo situacijama u kojima je bilo različitih vrsta napada na novinare.

To je jako važno za funkcionisanje društva u cjelini kako bi ono bilo istinski zdravo. Skupština Glavnog grada je jedna veoma važna društvena institucija koja zavređuje pažnju. Otkada sam došla na poziciju predsjednice trudila sam se da oživim Skupštinu i da je učinim mjestom izuzetno dinamičnog kulturnog dijaloga i prave demokratije, gdje neće biti važno ko je odbornik pozicije a ko opozicije, nego ko ima konstruktivne ideje, dobre vizije ili neki novi kvalitet. Vjerujem da smo postigli određene pomake u tom smislu, a potrudiću se da na tom fonu nastavimo da radimo i u narednom periodu, sve u cilju humanizacije politike  – poručila je ona.

Predsjednica Skupštine je istakla važnost kontinuiteta rada institucija, dodajući da akcenat uvijek mora biti na samim institucijama, a ne nikako na personalnim rješenjima.  

Novinari su pohvalili iniciranje susreta i razgovara u Skupštini Glavnog grada i iznijeli više predloga i sugestija u smislu unapređenja saradnje, posebno u dijelu dostupnosti materijala koji se razmatraju na plenumu i radnim tijelima.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.