Borovinić Bojović: Kasarna u Maslinama moguća lokacija za gradsku bolnicu

Borovinić Bojović Foto: Gradski.me

Vlast u Podgorici planira da kroz izmjene zakona omogući formiranje senata Glavnog grada, racionalizaciju radnih mjesta, kao i izgradnju gradskih stanova i bolnice. To je, u emisiji “Referat” Gradske televizije saopštila predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić – Bojović. Istakla je da zajednički cilj svih mora biti bolji život građana.

“Ako obezbijedite uslove stanovanja ljudima i ukoliko oni shodno tome imaju adekvatan posao, ne vidim razlog zašto bi tražili ljepše od svoga. Dakle, sigurna sam da će to biti jedan od elementarih razloga da dovoljno vežemo ljude za svoje mjesto, za svoj rodni grad”, kazala je Borovinić – Bojović.

Sugrađani bi motivaciju da ostanu u Podgorici, kaže, trebalo da dobiju i realizacijom projekta gradski stan.

“Budžetom su opredijeljena sredstva za idejno rješenje prve zgrade gradskog stana, i upravo smo na putu kako bi se realizovalo idejno rješenje”, kazala je Borovinić – Bojović.

Efikasniju zdravstvenu zaštitu, naglašava predsjednica Skupštine, moguće je dobiti izgradnjom nove bolnice koja je predviđena na prostoru bivše kasarne u Maslinama.

“Klinički centar je građevina koja je zastićena zakonom i na kojoj se ne može ništa mijenjati. Smatrala sam da bi izgradnja jednog novog kliničkog centra koji je potreban Podgorici, možda bilo i najsveobuhvatnije rješenje i da na taj način Klinički centar postane gradska bolnica. Tako bismo dobili jedan moderni klinički centar, a gradska bolnica bi imala kapacitet da primi sve pacijente koji pripadaju Podgorici”, kazala je Borovinić – Bojović.

Moderno sajmište

Govoreći o drugim kapitalnim projektima u Podgorici Borovinić – Bojović ističe izgradnju modernog sajmišta kao nešto čemu gradska uprava teži kako bi osnažila kvalitet života u Glavnom gradu.

“U fazi smo organizacije za izradu studije izvodljivosti koja će nam dati tačne i mjerljive podatke u vezi s onim što želimo da postignemo i što smo zamislili da realizujemo. Ono čemu ćemo težiti jeste izgradnja modernog sajmišta u Podgorici koje bi moglo da bude ozbiljno prihvatilište svjetskim i evropskim sajmovima kako bi se oni mogli na ozbiljan način organizovati u Podgorici “, kazala je Borovinić – Bojović.

Borovinić – Bojović očekuje da prvi rezultati brojnih projekata koji su započeti budu uskoro vidljivi.

“Potrudićemo se da rezultati što prije budu vidljivi i opipljivi i daćemo sve od sebe da realizujemo ono što smo zamislili. Građani su ti koji će o tome dati svoj sud”, kazala je Borovinić – Bojović.

Novogodišnji pazar, koji je prvi put organizovan na više lokacija u Glavnom gradu, pokazao je, kako je istakla, da “svaki dio grada može da bude pozornica za sebe”.

“To se pokazalo kao veoma opravdano i dobro. Po tom principu ono što smatram mogućim je da takva i slična dešavanja i manifestacije imamo i u drugim vremenskim intervalima”, kazala je Borovinić – Bojović.

Socijalna pitanja u fokusu

Humanizacija politike je, ističe Borovinić – Bojović, jedan od ključnih motiva njenog bavljenja politikom.

“Socijalna pitanja i socijalno ranjive kategorije u centru su mojih interesovanja i trudiću se da tako i ostane. Administrivne ograde su nam donekle vremenska kočnica i zahtijevaju određeno vrijeme. Ono što treba da dodatno osnažimo jeste briga o socijalno ranjivim katergorijama. U prethodnom sazivu inicirala sam izdvajanje prostora za Dnevni centar za osobe sa hendikepom i osobe sa alchajmerom, učinićemo sve da dodatno osnažimo te servise i učinimo im život lagodnijim”, kazala je Borovinić – Bojović.

Kada je riječ o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata Borovinić – Bojović je istakla da će to pitanje rješavati na državnom nivou.

“To pitanje postoji jako dugo, zahtijeva sistemski pristup i biće neophodno da se rješava na najvišem, državnom nivou”, kazala je Borovinić – Bojović.

Odgovarajući i na aktuelno pitanje o razgraničenju Podgorice i Zete, Borovinić – Bojović ističe da je najbitnije da obje strane budu zadovoljne, te da je najvažnije naći kompromis…

Izvor: Gradski.me

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.