Branka Prpa o oslobađajućoj presudi za ubistvo Ćuruvije: Ubica je država, ovo je katastrofa

Foto: Nova.rs

Nakon odluke Apelacionog suda kojom su oslobođeni okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, njegova bivša partnerka Branka Prpa kaže za Nova.rs da je to “katastrofalna odluka” i da je država sve vrijeme zataškavala slučaj.

Prpa je rekla i da je „sve od početka bila farsa“.

„Cio sudski proces bila je farsa. Imali ste dvije presude koje po treći put ispitujete i obarate. Pa, šta je to? To je neiskrena namjera režima od samog početka da se taj slučaj ne riješi. Kako drugačije da čitamo. Država je ta koja zataškava, koja ne želi da ubijeni čovjek dobije satisfkaciju jer je ubica država. Dakle, služba Državne bezbednosti je učestovala u tome“, kaže Prpa za Nova.rs.

Podsjeća da se predsjednik države Aleksandar Vučić na početku svog mandata „kleo da će se riješiti ubistvo“ i napominje da mu nikada nije vjerovala.

„Vrlo je teško da država samu sebe optuži. Kao što se može vidjeti, odigrali su to do kraja, zaista na način koji je bezočan, amoralan“, zaključuje Prpa.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas presudu donetu prije skoro deset mjeseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i djelimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično djelo teško ubistvo iz člana.

Izvor: Nova.rs

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.