Čađenović sam u ćeliji, u izolaciji deset dana

Uhapšeni specijalni državni tužilac Saša Čađenović po određivanju pritvora u trajanju do 30 dana smješten je u posebnu ćeliju, a ne u karantin, koji bi trebalo da bude obavezan prvih 14 pritvorskih dana.

Iz UIKS-a tvrde da nije u pitanju nikakav specijalni tretman za specijalnog tužioca, već da je prostorija u koju je Čađenović smješten takođe predviđena za izolaciju, prema njihovim navodima, u trajanju od deset dana.

Karantin se, između ostalog, određuje kako bi se pritvorenik privikao na uslove u pritvoru.

“Pritvoreno lice S.Č. je po prijemu u pritvor u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija smješteno u posebnu prostoriju u zgradi istražnog zatvora, takođe namijenjenu za boravak u izolaciji u trajanju od deset dana, u cilju sprečavanja unosa i širenja korona virusa. Smještaj imenovanog pritvorenika je određen shodno organizacionim razlozima, kao i razlozima bezbjednosti, i ne postoji nijedan indikator koji može upućivati na bilo kakav privilegovan položaj pritvorenika S.Č. u odnosu na bilo koje drugo pritvoreno lice”, saopštili su iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a.

Specijalni tužilac Saša Čađenović ostaće u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke u istrazi koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je od sredine 2020. do 2022. godine učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, odlučilo je Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici. Prethodno je Čađenovićev branilac, advokat Lazar Aković, uložio žalbu na rješenje sudije za istragu kojim je specijalnom tužiocu određen pritvor do 30 dana.

Tužilac Čađenović uhapšen je 9. decembra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Na saslušanjima je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon određivanja pritvora Čađenoviću, njegov advokat Lazar Aković kazao je da ih očekuje ozbiljna borba.

“Odbrana ima cilj da dokaže nevinost Čađenovića. U interesu je društva da se svaka sumnja dokaže ili otkloni”, rekao je Aković tada za portal “Dan”.

On je potvrdio da SDT Čađenovića tereti da je radio za “kavački klan”, za Radoja Zvicera, i da protiv određenih lica nije pokretao krivične postupke. Napomenuo je da Čađenovića nema ni u jednoj skaj komunikaciji.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.