Čarapić: Kako DPS obmanjuje javnost – slučaj Sveti Stefan

Čarapić

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da smo svjedoci da se režimski vojnici po komandi javljaju da obmanjuju javnost, ne bi li nanijeli političku štetu Pokretu Evropa sad! i građanima Crne Gore.

“Da objasnimo javnosti: Odluka Međunarodnog arbitražnog suda u Londonu ne odnosi se na bilo kakav finansijsko-odštetni zahtjev. Ta odluka tiče se zahtjeva kojim je država nastojala da obezbijedi otvaranje hotela u 2022. godini i time zaštiti svoj interes, koji je shodno potpisanom ugovoru, značio otvaranje Svetog Stefana za goste hotela. Ovom mjerom, Vlada je upravo željela da osigura ostanak tog investitora, koji je napustio Sveti Stefan onog trenutka kada je uvidio da je u Crnoj Gori došlo vrijeme da se posluje po tržišnim principima”, rekao je Čarapić.

Dodao je da sve što se desilo jeste da je arbitražni tribunal procijenio da je neotvaranje hotela komercijalna odluka Adriatic Properties-a, za koju Adriatic Properties može da trpi isključivo komercijalne posljedice, čime je tsribunal eksplicitno ostavio otvoren put državi da traži naknadu štete.

“Nismo ni očekivali da oni, koji su sopstvene interese i interese svojih omiljenih investitora uvijek stavljali ispred dobra zajednice, kažu istinu i saopšte činjenice. No, uskoro će i ovakvi pokušaji postati tužno podsjećanje na jedan autoritarni, ali ipak propali režim”, zaključio je Čarapić.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me