Crna Gora bila tako blizu iznenađenja, ali je presudilo iskustvo Španije

Uroš Čučković Foto: Ana Feher

Crna Gora ima čemu da se nada u godinama koje dolaze kada su vaterpolo takmičenja u pitanju, a ovi mladi momci koji su danas igrali potpuno ravnopravno sa Španijom najavili su velike stvari u budućnosti.

Španija je pobijedila sa 7:6, ali je Crna Gora imala priliku u posljednjem napadu utakmice da stigne i do izjednačenja, ipak, šut Bogdana Đurđića pogodio je donji bio prečke i završio u rukama Agirea, koji je proglašen i igračem utakmice.

Španija je u prvom poluvremenu bila sigurnija i agresivnija u napadu, Crna Gora je napravila nekoliko nerezonskih grešaka u odbrani, pogotovo u završnici druge četvrtine, koje su rezultirale petim golom rivala, iako je prije toga Dejan Lazović odbranio peterac. Kasnije se ispostavilo da je to i odlučilo.

Povela je Španija na nešto manje od tri minuta prije kraja treće četvrtine, nakon gola Pedaga Kabanjasa sa 6:3 i tada se činilo da je prelomila utakmicu na svoju stranu, ali je u naredna dva minuta Đurđić dva puta sa distance pogodio mrežu Agirea, i smanjio na 6:5.

U posljednjem minutu treće letvrtine Crna Gora se odbranila, ali su Španci prihvatili loptu i izborili peterac i onda sporan trenutak. Sanhuja je izvodio peterac, Đurđić ga malo omeo, sudije nisu primjetile i ostalo je 6:5.

U posljednjih osam minuza, nažalost nakon dramatične završnice Crna Gora nije stigla do izjednačenja, pa će u petak od 19.30 časova igrati protiv Srbije za plasman od 5. do 8. mjesta.

U posljednjem meču četvrtfinalaSvjetskog prvenstva Italija je iznenadila Mađarsku na čuvenom bazenu “Alfred Hajoš” pred skoro 5.000 gledalaca i pobijedila 11:10.

U polufinalu Svjetskog prvenstva igraće Španija i Hrvatska, te Grčka i Italija, dok će Mađarska morati u borbu za peto mjesto, prvo protiv SAD.

ŠPANIJA – CRNA GORA 7:6 (2:1, 3:2, 1:2, 1:1)

Budimpešta – Bazen “Alfred Hajoš”. Gledalaca: 500. Igrač više: Španija 4-12, Crna Gora 4-10. Peterci: Španija 0-2.

Španija: Agire, Munariz 1, Granados 1, Sanahuja, De Toro, Larumbe, Famera 1, Kabanjas 1, Tahulj 1, Perone, Maljarah 2, Sančez, Lorio.

Crna Gora: Lazović, Mršić, Vučurović, Averka 1, Čučković, Popadić 1, Radović, Đurđić 2, Perković, Banićević 1, Matković 1, Petković, Tešanović.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me