Crnogorska predstavnica na Eurosongu pjesmu “Breathe” izvešće na engleskom

Foto: Prinscreen /RTCG

Predstavnica Crne Gore na Eurosongu Vladana Vučinić kazala je da je pjesma “Breathe” napisana na engleskom jeziku i da će tako biti i izvedena na Pjesmi Evrovizije.

Na zoom konferenciji RTCG je saopšteno da će budžet za učešće biti manji nego prethodnih godina, a sama participacija je koštala 28 hiljada eura, što je najmanji iznos od svih učesnika.

Vučinić je saopštila da očekuje da će pjesma imati premijeru krajem februara.

Kazala je da će pjevati na engleskom, jer je pjesma napisana na tom jeziku, opisujući je kao emotivnu, moćnu i melanholičnu. 

“Mislim da poruka treba da se čuje dalje od Balkana i zato smo se odlučili za engleski jezik. Razmišljali smo i o tome da pjesma bude snimljena na italijanskom zbog domaćina, a za crnogorski, još nismo odlučili”, kazala je predstavnica CG na Eurosongu, ocijenila je Vučinić i dodala da je tekst napisala u dahu, bez ikakvih promjena.

Ervin Juhasz koji će za delegaciju Crne Gore raditi volonterski, kazao je da je budžet manji nego prethodnih godina i u sklopu je finansijskog plana.

“Paricipacija košta oko 28 hiljada eura. Kada je riječ o timu ne zna da li će još neko preuzeti honorne poslove”, kazao je on.

Kompozitor Darko Dimitrov kaže da mu se idaja teksta i priča jako dopala i da ga je to podstaklo da i ove godine radi pjesmu za Evroviziju.

“Meni je jako važno da me nešto ponese. Odmah sam se uklopio u pjesmu i mislim da ćemo imati odlučan nastup”, kazao je on.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me