Ćulafić i Premović novi potpredsjednici Opštine Berane

Foto: Press

Novi potpredsjednici Opštine Berane su Damjan Ćulafić, nosioc liste Demokrata i Mladen Premović, nosioc liste pokreta “Berane sad” odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Berane.

Oni su izabrani glasovima 19 odbornika nove koalicione većine koju čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora (Demokrate), Pokret „Berane sad“, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gore.

Na današnjoj sjednici došlo je do zamjerke od strane odbornice i poslanice SNP-a u Skupštine Crne Gore Milosave Paunović, zbog, kako je navela, nedostatka programa za ekonomski oporavak Berana.

“Vrlo je važno da su kritike baš iz redova SNP-a, jer je SNP monopolizovao i vodio opštinu osam godina potpuno samovoljno, ne pitajući i ne konsultujući nikoga i vrlo je važno to saznanje da su je dovelI u situaciju kad je potreban ekonomski oporavak. Što se tiče ekonomskog oporavka i programa koji ova nova vladajuća većina u lokalnoj upravi ima, mi smo to već u predizbornom periodu predočili građanima. Ovo je jedna od najstabilnijih i najdominantnijih većina u poslednjih nekoliko decenija u lokalnom parlamentu i vjerujem da će svi ti program biti realizovani”, prokomentarisao je Ćulafić kritike od strane odbornice Paunović.

”Što se tiče našeg ekonomskog plana i programa mi smo to kao nosioci lista Damjan Ćulafić Demokrata, i ja ispred pokreta “Berane sad” prezentovali tokomkampanje i građani su upravo nama dali povjerenje, bazirano upravo na tom našem ekonomskom planu. Danas nismo imali ni prilike da prezentujemo šta ćemo uraditi, ali siguran sam da ćemo sve svoje sposobnosti usmjeriti ka tome da ovaj grad krene nekom uzlaznom putanjom”, kazao je Premović.

Podsjetimo, za predsjednika Opštine je na prethodnoj sjednici izabran Vuko Todorović iz koalicije “Za budućnost Berana”.

Predsjednik beranskog odbora Demokratske Crne Gore Novica Obradović izabran je 7. juna za predsjednika Skupštine opštine (SO) Berane na konstitutivnoj sjednici.

O.V.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me