Dapčević na saslušanju u SPO, osumnjičen da je oprao 2,6 miliona eura

Foto: RTCG

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su D.D., advokata iz Budve, saopštio je tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić. Nezvanično, RTCG saznaje da je uhapšen advokat Dimitrije Dapčević. Njega SDT sumnjiči za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 eura.

Dapčević je danas priveden na saslušanje u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u Podgorici.

“Na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja lišili su slobode D.D., advokata iz Budve, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 eura”, navodi Radonjić u saopštenju.

Foto: RTCG

Osumnjičeni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

 (Foto: RTCG)

Dapčević je javnosti poznat kao advokat bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića. Zastupao je i Dragana Kneževića i Srđana Juriševića, osumnjičene članove “kavačkog klana”. 

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.