Davidović: Sjutra će se znati konačna sudbina Željezare

Foto: RTV Nikšić

Biznismen Miodrag Daka Davidović povodom nedavnog potpisivanja ugovora sa ruskom kompanijom Beluga o preuzimanju dijela Neksana i aktuelne situacije u Željezari ponovio je da u Crnu Goru moramo dovoditi nove svjetske kompanije koje će obezbijediti nova zapošljavanja.

“Ovo je naša šansa da zaustavimo propadanje, a biće i još kompanija koje ćemo dovesti u Crnu Goru”, poručio je Davidović prilikom gostovanja u Jutarnjem programu RTV Nikšić.

On je kazao da je obećao da će aktivirati Željezaru, Boksite, Institut za crnu metalurgiju i formirati građevinsku kompaniju u Nikšiću.

“Iako nisam pobjedio na izborima, ja ću sve to sam napraviti sa pozicije vlasnika Neksana”, ističe Davidović.

Komentarišući određene kritike upućene od strane građanske inicijative “21. Maj”, u kojim se navodi da su transakcije i poslovi nikšićkog biznismena kontrovezni, Davidović ističe da je sve sprovedeno u skladu sa zakonom.

“Sav novac je došao iz Londona, i on ne može uništiti Crnu Goru. A ja sada pitam, da li iko ima petlju da preuzme Željezaru osim mene? Ako ima, srećno mu bilo. Niko za 20 mjeseci se nije javio. Dug u Željezari danas iznosi 55 miliona eura. Dugoročne i kratkoročne obaveze pokazuju da su akumulirani gubici 68 miliona eura. Prodali smo firmu, i ponosni smo što će stotine porodica biti spašeno i što će biti uklonjeni sa socijale”, ističe Davidović.

Naglašava i da će sav novac zarađen od transakcije nakon prodaje “Neksana” biti kanalisan u Željezaru, ako bude prilike i ako se postigne dogovor sa Vladom Crne Gore.

Davidović poručuje “ako mi ne možemo sami da napravimo transakciju i uđemo u Željezaru, nećemo ni ući”.

“Sa Vladom ne želim nikakve odnose. Neću da bilo ko može da kaže da smo imali benefite od države, i da smo imali pomoć države” ističe Davidović.

Ipak ono što traži od države, a što, kako navodi, državu ništa ne košta, jeste pružanje mogućnosti za pravljenje sopstvenih izvora električne energije, mogućnost vodosnabdjevanja iz jezera Liverovići.

“Ukoliko ove stvari dogovorimo, ući ćemo u Željezaru”, ističe Davidović.

Kako kaže, danas u 14 sati imaće razgovore sa turskim vlasnicima Željezare, a do sjutra će se znati konačna sudbina Željezare.

Davidović je još jednom ponovio da će dovesti nove investiture u grad pod Trebjesom, konretno fabriku vode i fabriku cigareta.

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me