Dejan Savićević prekršio Statut FSCG i novo Rješenje Uprave za inspekcijske poslove

Rješenje Uprave za inspekcijske poslove

Uprava za inspekcijske poslove naložila je 23. juna ove godine da Fudbalski savez Crne Gore (FSCG), odnosno odgovorno lice Dejan Savićević, u roku od dva mjeseca naloži Udruženju klubova – Centar da zakaže i održi sjednicu Skupštine na kojoj će izabrati novog predsjednika tog Udruženja.

Prema podacima portala PRESS, sjednica Udruženja klubova – Centar je održana 21. avgusta, ali na njoj nije sprovedeno glasanje za izbor novog predsjednika, što je suprotno Statutu FSCG, odredbama Statuta Udruženja i Rješenju Uprave za inspekcijske poslove.

Udruženje klubova – Centar nema predsjednika od aprila ove godine kada je u 60. godini preminuo funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Vladan Vučelić, koji je pokrivao tu funkciju a koji je bio ujedno i potpredsjednik FSCG.

S obzirom da glasanje za novog predsjednika Udruženja klubova – Centar nije sprovedeno, može se zaključiti da je Savićević namjerno izbjegao da se sprovede glasanje, jer nema većinu da se izabere predsjednik Udruženja koji je blizak njemu i DPS-u.

Redakcija portala PRESS

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.