Đeljošaj namjestio Bokanu tender vrijedan 115 hiljada eura? Ponude otvarali u ponoć…

Đeljošaj i Bokan Foto: RTCG

Postoje ozbiljne sumnje da je tender Opštine Tuzi procijenjene vrijednosti oko 120.000 eura, koji je raspisan početkom aprila 2020. godine, najvjerovatnije namješten za kompaniju “Voli Trade”, biznismena Dragana Bokana.

To se može zaključiti na osnovu tenderske dokumentacije koja je dostavljena grupi građana Alternativa Crna Gora, a u koju je uvid imao portal PRESS.

Opština Tuzi, na čijem čelu se nalazi predsjednik Nik Đeljošaj, u vrijeme raspisivanja “hitne javne nabavke” nalazila se u lokdaunu, zbog velikog broja zaraženih sa novim korona virusom.

Javni poziv za dostavljanje ponuda, koji je potpisao lično Đeljošaj, raspisan je 4. aprila 2020. godine.

Prva stranica tenderske dokumentacije
Četvrta stranica tenderske dokumentacije

Opština Tuzi tražila je tada pakete sa prehrambenim proizvodima za domaćinstva na području te opštine.

U dokumentima je evidentirano da ponude mogu da se dostave najkasnije do 23:45 sati uveče tog dana, a da je i otvaranje ponuda zakazano istoga dana u 23:50 časova, odnosno tačno 10 minuta prije ponoći, u sali za sastanke Opštine Tuzi.

Treća stranica tenderske dokumentacije

Javnom otvaranju ponuda mogli su da prisustvuju ovlašćeni predstavnici ponuđača. Ono što posebno ukazuje na sumnju da je tender namješten je to da je kompanija “Voli Trade” poslala račun (fakturu) na iznos od 115.745 eura, a koji je datiran na dan kad je raspisan tender – 4. april 2020. godine.

To ukazuje da su predstavnici Bokanove kompanije najvjerovatnije unaprijed znali da će da pobijede na tenderu i da će njihova ponuda biti prihvaćena, tako da su unaprijed i pripremili fakturu.

Za nepunih 10 minuta u kasnim večernjim satima realizovano je – javno otvaranje ponuda, potpisivanje ugovora ponuđača i naručioca i sačinjena faktura po osnovu koje treba da se izvrši plaćanje.

U dokumentaciji je zabilježeno i da tražena roba, odnosno prehrambene namirnice, moraju da se isporuče za najviše dva sata od potpisvanja ugovora, odnosno do dva sata iza ponoći 5. aprila 2020. godine.

Opština Tuzi nikada javno nije objavila ugovor sa kompanijom “Voli Trade”, za taj posao. U medijima se nekoliko dana kasnije pojavila informacija da je potpisan ugovor za nabavku paketa sa prehrambenim proizvodima.

Faktura koja je datirana na 4. april 2020. godine ovjerena je zavodnim pečatom Opštine Tuzi 11. aprila iste godine.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me