Deminutiv i Roba bez greške na ovogodišnjem Bedem festu

Foto: Bedem fest

Mladi bendovi Deminutiv iz Prnjavora i Roba bez greške iz Podgorice nastupiće na 15. Bedem festu koji će se održati od 22. do 24. avgusta, odlučeno je glasovima publike.

Publika je, nakon desetodnevnog glasanja, odabrala mlade bendove po svom ukusu zahvaljujući projektu „We can do it together“.

Projekat realizuje Nevladina organizacija Pro Futuro iz Nikšića u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom iz Tuzle. Finansiran je kroz prvi poziv Omladinskog kulturnog fonda za mlade na Zapadnom Balkanu koji sprovodi Regionalna kancelarija za saradnju mladih Zapadnog Balkana (RYCO), uz podršku Saveznog ministarstva inostranih poslova Njemačke.

„Zajedničkim snagama nastavljamo dugotrpeljiv rad na afirmaciji mladih ljudi i mladih bendova iz Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana. Živimo u vremenu kada mladi bendovi nemaju baš puno prilika da putuju, sviraju i da nastupaju. Brojni su problemi sa kojima se suočava današnja omladina a koje treba rješavati u duhu pozitivne energije i dobrih međususjedskih odnosa“, navode organizatori – NVO Pro Futuro i Omladinski resursni centar iz Tuzle.

Bedem fest će, kako dodaju, radeći sa mladima i za mlade nastaviti da bude otvorena pozornica koja mladim ljudima i stvaraocima daje vjetar u leđa na njihovom putu usavršavanja, razvoja i kreiranja sopstvenog imidža i identiteta.

„Radujemo se domaćinstvu kojim ćemo, osim svirke, mladim ljudima omogućiti da se sretnu i druže, stvarajući time temelje za uspostavljanje čvršćih veza u budućnosti, doprinoseći unapređenju regionalne saradnje, inovativnih načina sprovođenja kulturnih i umjetničkih aktivnosti koje imaju regionalnu komponentu, a dugoročno teže izgradnji stabilnog mira”, zaključuje se u saopštenju.

RTNK

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.