Demokrate Budva: Vrijeme odgovornosti neumitno dolazi, svi treba da odgovaraju za nedjela

Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora dužna je da podsjeti javnost Crne Gore na sramna dešavanja u opštini Budva tokom ljeta 2020-te godine, na današnji dan, kada je izveden najbrutalniji napad na opštinu Budva i njene građane od strane velikog broja tada zarobljenih institucija, a u korist i za račun bivšeg DPS režima, nvodi se u saopštenju te partije.

“Ovo je prilika da napravimo retrospektivu događaja, i podsjetimo na aktere istih”, dodaje se u saopštenju.

Oni navode da nakon što je “kupljen odbornik DF-a (PZP-a) Džaković, krenulo se sa sprovođenjem plana tako što je prvo blokiran račun opštine Budva rješenjem Privrednog suda (sutkinje Milice Popović) pod dirigentskom palicom Blaža Jovanića, koji je danas zasluženo u Spužu”.

“Javno smo tada upozoravali da Privredni sud nije stvarno nadležan, ali za zakon se tada nije marilo. Ono što je zanimljivo je da je ista sutkinja nakon izbora promjenila odluku i oglasila se nenadležnom. Ona je danas u penziji, i vjerujemo da je sram kako je postupala. Nakon toga je po nalogu Suzane Pribilović, u Opštinu Budva stigla Upravna inspekcija sa nalogom da kontroliše upotrebu pečata u lokalnoj samoupravi , što takođe nije bilo u njihovoj nadležnosti, međutim ni u tom slučaju zakon nije značio ništa. Potučeni do nogu na pravnom i političkom terenu u čuvenom šatoru, isključivo zaslugom pravnog tima i odborničkog Kluba Demokrata, prvaci DPS-a gube kompas i posežu za golom silom”, podsjećaju Demokrate.

U nastavku navode da “prvo 17. 06 a onda i 24. 06 udarna pesnica bivšeg režima, Veselin Veljović šalje jake policijske snage na zgradu opštine Budva, radnike i građane, i silom uz asistenciju Suzane Pribilović ustoličava heroje proljeća za vlast u Budvi”.

“Tada oni angažuju privatno obezbjeđenje sastavljeno od DPS odbornika iz Kolašina ,bivših osuđenika i sitnih kriminalaca, a to sprovode u dijelo upravo dvije zaštitarske firme članice stečajne mafije i vlasnici istih Darko Perović i Pavić Globarević, koji su danas takođe u Spužu sa Blažom Jovanićem. Vjerujemo da njih nije stid učešća u ovim nečasnim radnjama”, dodaje se u saopštenju.

Oni podsjećaju na jak otpor građana Budve zbog kojeg su angažovanje jače policijske snage koje je koordinisao Andrija Nikolić.

“Posebno mjesto naravno ima pretorijanska garda bivšeg režima, Specijalni policijski tim-Kavački klan predvođen Zoranom Lazovićem. Kada je Aleksa Bečić sa čuvenog prozora kabineta predsjednika SO Budva javno rekao njegovo ime, neki koji se danas po Budvi i Crnoj Gori junače, nisu smjeli ni da ga šapnu! Neki su se junačili do skoro, neki su i tučeni zajedno sa nama tada, a danas su partneri sa  vedetama bivšeg režima”, dodaje se u saopštenju.

Kako ističu, sve je to tog dana sa skupštinske govornice pokušao da relativizuje Duško Marković, upucujući na institucije, Medeničine sudove i Katnićevo tužilaštvo koje je prethodno dobro platio stanovima i kreditima od našeg novca.

“I jedni i drugi su imali sramnu ulogu u Budvi, naravno ne samo u Budvi. Vjerujemo da Markoviću onih 15 minuta i dan danas zvone u glavi, i ona Njegoševa vječna –„tvrd je orah,voćka čudnovata,ne slomi ga,ali zube polomi“, ne za 15 minuta, nego nikad! Podsjećamo danas, da još uvijek niko nije odgovarao za brutalnu zloupotrebu institucija, za prebijanja građana Budve i prekoračenje ovlašćenja policijskih službenika. Čak i ono što je nekim čudom procesuirano prema tužilaštvu u Kotoru, do današnjeg dana nema epilog zaslugom istog tužilaštva.Sram i njih bilo! Danas poručujemo da se varaju oni koji misle da je ovo zaboravljeno, naprotiv, prvo su svi zajedno politički pometeni na izborima, pa je dio njih završio u Spužu, dok je drugi dio na putu ka tamo, a ostali neka se ne nadaju zaboravu, ili tome što Carević nije htio, ili nije smio da podnese prijave kako ga je SO Budva zaključkom obavezala. Vrijeme odgovornosti neumitno dolazi i moraju svi odgovarati, i za ovaj teror u Budvi i za sva druga  krivična djela koja su napravili!”, poručili su iz OO Demokratske Crne Gore.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me