Demokrate: Zabrinjava činjenica što je za VD direktora Uprave policije izabran kadar Veselina Veljovića

Demokratska Crna Gora je saopštila kako svi članovi Kluba poslanika Demokrata čestitaju Danilu Šaranoviću, ministru unutrašnjih poslova na dostojanstvenom držanju u odbrani Zakona, Ustava i principa na kojima je nastala Demokratska Crna Gora, te što nije podlegao pritiscima da se za VD direktora Uprave policije izaberu kadrovi koji, prema informacijama dostupnim u medijima, nijesu prošli poligraf.

Još više zabrinjava činjenica da se radi o policijskom službeniku koji je bio kadar Veselina Veljovića, uptuženog za izvršenje teških krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, navode Demokrate.

Klub poslanika podržava stav ministra Šaranovića da on i njegov pravni tim treba da utuže sve nezakonito donešene odluke, da informiše nadležne državne organe o sumnji na izvršenje krivičnih djela od strane članova Vlade, nastalih skandaloznim kršenjem zakona, te da do raspleta krize vlasti obezbijedi zakonito i stabilno funkcionisanje sektora na čijem je čelu, kazale su Demokrate.

Biti lider tima ne znači stajati iznad drugih i boriti se za privilegije i moć, već biti uzor u odbrani onoga što je ispravno, bez obzira na ličnu političku cijenu, zaključuju Demokrate.

Poslanici
Boris Bogdanović
Zdenka Popović
Anđela Vojinović
Nikola Rovčanin
dr Albin Ćeman
Momčilo Leković
Duško Stjepović

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.