Demokratija isključivo na Ibrahimovićev način

Ibrahimović Foto: Bošnjačka stranka

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović raspustio je preksinoć kasno online predsjedništvo te političke organizacije, koje godinama funkcionise putem Viber grupe.

Prema informacijama portala PRESS, Ibrahimović se našao na meti kritika članova predsjedništva koji tvrde da ih nije informisao o procesu pregovaranja i toku razgovora sa mandatarom Milojkom Spajićem.

Većina članova predsjedništva smatra da je kompletan postupak enigmatičan tražeći sjednicu Glavnog odbora na kojoj bi Ibrahimović trebalo da iznese zašto je BS od najpoželjnijeg koalicionog partnera ostala bez poluga izvršne vlasti, tražeći njegovu odgovornost kao jedinog pregovarača u ime BS-a.

Predsjednik BS-a, po Statutu saziva ključno političko tijelo te partije Glavni odbor, a Ibrahimović sedmicama izbjegava da to uradi.

Nezadovoljstvo među članstvom Bošnjačke stranke je sve veće, dok Ibrahimović neulazak u vlast pravda “da BS ne može sa Andrijom Mandicem”.

“Diskusija se razbuktala usljed činjenice da se sa novoizabranim predsjednikom Skupštine Andrijom Mandicem sastaju i predstavnici zemlja koje su NATO članice, te su od Ibrahimovića tražili da se i on izjasni šta misli o tome. Ne trpeći takvu vrstu kritike, koju je Ibrahimović očigledno shvatio kao provokaciju, on je ukinuo online platformu komunikacije najavljujući da će stranka imati odgovor za one koji su neistomišljenici”, naveo je izvor iz grupe.

Predsjedništvo Bošnjačke stranke Foto: BS

Redakcija portala PRESS

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.