Demos će na glasanju o Vladi najvjerovatnije biti uzdržan

Lekić

Demos će sjutra na vanrednoj sjednici Skupštine, o inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi, najvjerovatnije biti uzdržan, najavio je lider te stranke Miodrag Lekić.

Lekić je, tokom razgovora sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag, kazao da Demos time jasno pravi distancu prema svim akterima “neprirodne i zato rekordno brzo raspale vladine koalicije”.

Prema riječima Lekića, Demos bi time istovremeno dao šansu od 14 dana za usmjeravanje političkog procesa prema interesima zemlje i njenih građana.

Lekić je, podsjećanjem na značaj partnerstva Crne Gore i OEBS-a, posebno u vrlo delikatnom momentu reformskih procesa, izrazio očekivanja za još jačom demokratskom ulogom OEBS-a u državo.

“Tom prilikom Lekić je prenio mišljenje da, uprkos nestabilnoj političkoj sceni u Crnoj Gori, nije nemoguće pevazilaženje duboke političko-institucionalne krize pod uslovom da se poštuju poznata pravila demokratije”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Vag naglasila kako Misija OEBS-a i u Crnoj Gori dosledno ostaje privržena promociji vrijednosti pravne države i ljudskih prava.

Vag i Lekić su saglasni da Crna Gora prolazi kroz fazu ozbiljnih iskušenja, prije svega na untrašnjem planu, što će bitno opredijeliti rezultate u procesu evropskih integracija.

Kako je saopšteno, taj rezultat će najviše zavisiti od doraslosti snaga koje vode državu, kao i od svih faktora koji učestvuju u političkom procesu.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me