DNP-a: Naselje Dajbabe da pripadne Zeti

Foto: Dan

Naselje Dajbabe zarad boljeg ekonomskog razvoja Zete treba da pripadne toj opštini, piše u predlogu zakona o izmjenama zakona o tertorijalnoj organizaciji Crne Gore, piše Dan.

Predlog zakona  danas će predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću podnijeti poslanici Demokratske narodne partije Milan Knežević, Maja Vukićević, Milun Zogović i Vladislav Bojović.

– Izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore iz 2022. godine koje su donijete preko noći, bez adekvatno urađene analize, novoformiranoj Opštini Zeta je značajno otežano funkcionisanje, jer joj je oduzet dio teritorije, koji je značajan za ekonomski razvoj ovog područja. Način na koji su izvršene izmjene zakona nanijeta je nepravda svim stanovnicima zetske opštine, a potvrda kakav je odnos prema Zeti i građanima Zete je i to što još nije došlo do punog razgraničenja sa Glavnim gradom. Naprotiv, od Opštine Zete se i prilikom razgraničenja žele oduzeti teritorije koje joj nesporno pripadaju. Ovim predlogom zakona se u teritoriju Zete dodaje mjesto Dajbabe, što će biti značajno za dalji ekonomski razvoj Opštine Zeta – piše u predlogu zakona o izmjenama zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

Opština Zeta, sa sjedištem u Golubovcima, obuhvata Golubovce kao naselje gradskog karaktera i naselja Balabani, Berislavci, Bijelo Polje, Bistrice, Vukovci, Vranjina, Gostilj, Goričani, Kurilo, Mojanovići, Ponari, Šušunju, Mahala, Mataguži, Ljajkovići, Srpska, Botun, Mitrovići i druga naselja uređena posebnom odlukom te opštine.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.