Do Kvon sjutra izlazi iz Spuža

Južnokorejski državljanin Do Kvon napustiće sjutra zatvor u Spužu.

To je, naime, potvrđeno Portalu RTCG iz Višeg suda.

Viši sud je naložio da se Do Kvonu, po izlasku iz zatvora, ne vrati putna isprava kako bi se spriječio njegov eventualni odlazak iz zemlje.

Vrhovni sud Crne Gore odredio je odlaganje izvršenja u predmetu južnokorejskog državljanina, odnosno njegovo izručenje Južnoj Koreji.

Do Kvon je u zatvoru u Spužu proveo četiri mjeseca zbog falsifikovanja ličnih isprava.

Prethodno je, nakon što je uhapšen po međunarodnim potjernicama Južne Koreje i SAD-a zbog kripto prevara vrijednih 40 milijardi dolara, osam mjeseci bio u ekstradicionom pritvoru.

Vrhovni sud Crne Gore danas je odredio odlaganje izvršenja njegovog izručenja Južnoj Koreji.

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore (VDT) za odlaganje izvršenja Rješenja Višeg suda u Podgorici Kv br. 265/24 od 06. marta 2024. godine i Rješenja Apelacionog suda Crne Gore Kvž br. 179/24 od 20. marta 2024. godine, podnijetom uz Zahtjev za zaštitu zakonitosti VDT-a Ktz. br 15/24 donijelo je Rješenje kojim je određeno odlaganje gore navedenih rješenja o izručenju okrivljenog Kwon Do Hyeonga Republci Južnoj Koreji, a po molbi Ministarstva pravde Republike Južne Koreje, od 24. marta 2023. godine, do donošenja odluke po podnijetom zahtjevu za zaštitu zakonitosti”, piše u saopštenju suda. 

Razlog je što je, kako su prenijeli mediji, taj što mu je iz Južne Koreje stiglo prijeteće pismo.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.