DPS najavljuje krivične prijave protiv nekih članova Odbora direktora CEDIS-a

Ilustracija

“Demokratska partija socijalista (DPS) će, povodom najavljene sjednice Odbora direktora CEDIS-a, na kojoj se, shodno predloženom dnevnom redu, nastoji usvojiti nova sistematizacija i zaposliti dodatnih 300 ljudi, podnijeti krivičnu prijavu zbog klasične zloupotrebe službenog položaja i brutalnog korištenja resursa jednog od najvažnijih državnih preduzeća u partijske svrhe”, navodi se u saopštenju ovog političkog subjekta.

Prema njihovim riječima, CEDIS je u prethodnih godinu i po dana, “od profitabilne i zdrave državne kompanije, pretvoren u gubitaški partijski brlog, sve sa ciljem ostvarivanja partijskih interesa. Takođe, ističemo da je u momentu promjene vlasti nakon parlamentarnih izbora broj zaposlenih u CEDIS-u bio 1.350 a da će, ukoliko sistematizacija bude usvojena taj broj biti uvećan na čak 1.960”.

Ovakvim ponašanjem se kako tvrde u DPS-u nanosi  nemjerljiva šteta interesima države Crne Gore. 

“I zbog toga mora postojati jasna krivično-pravna odgovornost. U tom kontekstu, Demokratska partija socijalista će podnijeti krivične prijave protiv svih koji na sjutrašnjoj sjednici budu glasali za usvajanje nove sistematizacije”, zaključeno je u saopštenju.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me