DPS: Podnijeli smo krivičnu prijavu protiv Jakupija, uticao na birače iz dijaspore

Foto: RTCG

Demokratska partija socijalista podnijela je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Arbena Jakupija.

Kako navode u saopštenju, krivična prijava je podnijeta jer je 22. marta 2023. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, suprotno članu 27 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, putem internet Portala Televizije Vijesti, u emisiji u video formatu uticao na birače iz dijaspore da ne vrše svoja Ustavom zagarantovana prava, tj. da ne glasaju na predstojećim predsjedničkim izborima.

“To sve u u cilju da, kao funkcioner Stranke pravde i pomirenja, koja je prethodno podržala predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, pomogne u postizanju što boljeg rezultata, čime je ugrozio cijeli izborni proces, ali i doveo u pitanje ostvarenje ustavnog prava svakog građanina Crne Gore koji se trenutno nalazi van Crne Gore. Uprkos tome što su Uprava na čijem je čelu i on kao vršilac dužnosti dužni da preduzmu sve mjere da iseljenici ostvare svoje Ustavom i zakonom zajamčeno pravo, a to je pravo da bira, on je kroz izjavu, čiji djelovi glase: ‘Ne očekujem masovni dolazak dijaspore jer se ne radi o nekom pitanju od nacionalnog interesa niti se odlučuje o tome ide li Crna Gora evropskim putem ili u izolaciju’ ili ‘Vjerujte da je dijaspora totalno mirna i neće doći, ne ti džepovi, kako su najavljeni, nego neće doći ni dvije hiljade ljudi’, na direktan način uticao da glasači iz dijaspore ne ostvare svoja biračka prava”, navode u DPS-u.

Pozvali su Specijalno državno tužilaštvo da sprovede sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se zaštitila prava i položaj dijaspore, odnosno iseljenika.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.