DPS podnosi krivičnu prijavu protiv rukovodstva Rudnika uglja

Demokratska partija socijalista će protiv direktora Rudnika uglja Milana Lekića i drugih odgovornih lica u narednih nekoliko dana podnijeti krivične prijave i o tome obavijestiti javnost, saopšteno je iz te partije.

Smatraju da je ugovor između Rudnika uglja i EPS (Elektroprivreda Srbije) po kojem crnogorsko državno preduzeće srpskom prodaje ugalj po višestruko nižoj cijeni od tržišne, štetan pravni akt kojim rukovodstvo dodatno uništava ovog pljevaljskog nekadašnjeg privrednog giganta.

“O tome svjedoči i najava promjene ovog ugovornog aranžmana i dizanje cijene za skoro 70 procenata od prvobitno ugovorene”, kazali su iz DPS-a. .

Kažu da je dovoljan podatak da je Milan Lekić, direktor RU, građanima Crne Gore prodavao ugalj za 4 puta višu cijenu od one koju je dao Elektroprivredi Srbije.

“ Sa pravom se rukovodstvo srpskog energetskog giganta hvalilo odličnim aranžmanom koji je napravio sa Lekićem, samo je problem što je to na štetu građana Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Njegovim lošim poslovnim potezima, masovnim partijskim zapošljavanjima u Rudniku uglja Pljevlja direktno je ugrožena likvidnost, čime je kompanija dovedena pred izvjesan bankrot.

“Kada se ovakvom poslovnom aranžmanu doda da je Lekić od početka svog mandata u Rudnik zaposlio dodatnih i nevjerovatnih 600 radnika, da je određena radna mjesta dodjeljivao i kao svadbene poklone, vidimo kako je kadar Demokratskog fronta, upravljao ovom firmom kao svojom đedovinom a ne javnim preduzećem od ključnog interesa za elektroenergetsku stabilnost države”, dodaju iz DPS-a.

U cilju zaštite ovog državnog preduzeća, svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i vitalnih interesa države Crne Gore, Demokratska partija socijalista će protiv Lekića i drugih odgovornih lica u ovom privrednom društvo podnijeti u narednih nekoliko dana krivične prijave i o tome obavijestiti javnost.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me