DPS Šavnik: U Šavniku ne mogu ni izbori da se održe, a kamoli popis

foto:DPS

Činjenica da ni godina od kako je počelo održavanje lokalnih izbora u Šavniku a koji se ni nakon devet pokušaja glasanja nijesu završili ukazuje na abnormalan društveno-politički ambijent kako u našoj opštini tako i u čitavoj Crnoj Gori, saopšteno je iz šavničkog DPS-a.

„Crnogorska javnost se u proteklom periodu nagledala scena pravnog i fizičkog nasilja, opstrukcija, destrukcija, sprječavanja održavanja glasanja, uništavanja dokumenata o glasanju i u konačnom potpune opstrukcije izbornog procesa u Šavniku.

Što je gore od svega navedenog, ni poslije naših brojnih poziva i apela koje smo uputili Vladi koja više od godinu vrši vlast u tehničkom mandatu, mnoštva krivičnih prijava koje smo podnijeli protiv samih aktera, niko od nadležnih državnih organa nije se udostojio da potraži rješenje kako bi se izašlo iz ove situacije“, piše u saopštenju DPS Šavnik.

Tako su, kako se ističe, nakaradnim sabotažama lokalni izborni u našoj varošici u potpunosti obesmišljeni, pa sama i pomisao da se u Šavniku treba održati predstojeći popis stanovništva ukazuje da je postpuno bespredmetno o tome govoriti.

„Kada izuzmemo sve jasne fakte da osnovni pravni i tehnički preduslovi o održavanju popisa u Crnoj Gori nijesu ispunjeni, i samo sagledamo ambijet u kojem žive naši sugrađani, jasno se može zaključiti samo jedno – ne postoji ni minimum uslova da se ovaj process u Šavniku održi“, dodaje se u saopštenju.

Oni su još jednom pozvali Vladu Crne Gore, Ministarstvo finansija i Monstat, kao nadležne državne organa da kompletan proces odlože do sticanja uslova za njegovo normalno i nesmetano održavanje.

Izvor:Dnevno

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.