Dukaj: Do kraja nedjelje odluka o prinudnoj upravi u Budvi, Andrijevici i Šavniku

Dukaj

Ministar javne uprave Maraš Dukaj izjavio je da cilj Vlade nije da na bilo koji način utiče na preuzimanje u svoje ruke vlast u Andrijevici, Budvi i Šavniku.

Ukoliko opštine Budva, Andrijevica i Šavnik ne ispune zakonom predviđene obaveze Vlada će uvesti prinudni upravu, nakon čega predsjednik Jakov Milatović treba da raspiše lokalne izbore, izjavio je ministar javne uprave Maraš Dukaj za RTCG.

Mi smo pokazali volju i kao MJU i kao Vlada da pomognemo lokalnim samoupravama. Situacija u ovim opštinama je loša. Vlada je bila primorana da vrši tj. uputi poziv kroz odluke upozorenja. Rok ističe sjutra veče i čekamo taj datum koji smo definisali u skladu sa zakonom, i sjutra ćemo poslati svim opštinama da nam pošalju sve one akte koje su usvojili, i nadam se da ćemo do kraja nedjelje donijeti odluku koja je u nadležnosti MJU”, istakao je Dukaj.

Kaže da čekaju da vide kakav je ishod ovih sjednica.

Prinudna uprava podrazumijeva da Vlada Crne Gore preuzme funkciju skupština opština. Ukoliko dođe do prinudne uprave i raspuštanja skupština opština, predsjednik države jasno i decidno treba da se odredi prema tome i raspiše lokalne izbore – naveo je Dukaj.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.