Đurović sjutra sa predsjednicima partija o prevazilaženju krize

Djurović

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović zakazala je za sjutra sastanak sa predsjednicima parlamentarnih partija radi prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori.

Đurović je kazala da, imajući u vidu da prethodni sastanak, prema pojedinim mišljenjima, zbog nedolaska određenog broja lidera partija, nije dao očekivane rezultate, ovog puta očekuje da će se pozivu odazvati predsjednici svih političkih subjekata.

Ona je najavila da će prioritetne teme o kojima će razgovarati biti iste kao i na prošlom sastanku.

“To su neregulisana situacija u pravosudnom sistemu, odnosno neophodnost što hitnijeg izbora sudija Ustavnog suda, završetak procesa imenovanja članova Sudskog savjeta, izbor vrhovnog državnog tužioca i reforma izbornog zakonodavstva”, rekla je Đurović.

Kako je kazala Đurović, jasno je da su nefunkcionalan Ustavni sud, status Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje i otvorena debata oko ustavnosti pojedinih zakonskih rješenja i postupaka, pitanja koja se moraju što prije rješavati kako bi država nastavila napredak na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Ona je poručila da su, kao ozbiljni političari i najviši državni funkcioneri, u obavezi da tom poslu pristupe sa maksimalnom odgovornošću i da se potrude da doprinesu normalizaciji i stabilizaciji sveukupnih prilika u zemlji.

„Skupština Crne Gore, kao forum u kome se odvijaju najvažniji politički pregovori i postižu ključni dogovori od kojih zavisi život građana, treba i dalje da bude institucija u kojoj ćemo tražiti način da izađemo iz ozbiljne situacije u kojoj se kao društvo nalazimo“, kazala je Đurović.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.