Đurović: Tolerancije prema nasilju nad ženama ne smije biti

Đurović

Povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, sa žaljenjem konstatujem da je nasilje nad ženama sve prisutnije i da osim psihičkog, fizičkog, seksualnog i ekonomskog, sve više maha uzima i onlajn nasilje, navela je bivša predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

Žene, posebno one koje se bave javnim poslom, gotovo svakodnevno su žrtve mizoginog i govora mržnje, te besprizornih napada i kvalifikacija na društvenim mrežama, samo zato što iznose svoje stavove o društveno-političkim pitanjima. Tolerancije prema nasilju nad ženama ne smije biti, pa pozivam nadležne organe da sprovedu neophodne mjere u pravcu suzbijanja svih oblika nasilja i žrtvama pruže adekvatnu zaštitu. Samo tako ćemo stvoriti pretpostavke za izgradnju istinskog demokratskog društva, u kojem će se svi osjećati sigurnim i ravnopravnim članovima zajednica, navela je ona.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.