Dvije lišene slobode: Uprava policije procesuirala šest osoba zbog krađa

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivične prijave protiv šest osoba, od kojih su dvije lišene slobode.

„Krivična prijava podnijeta je protiv dva maloljetnika starih 15 godina zbog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju. Krivično djelo, koje se maloljetnicima stavlja na teret, počinjeno je na način što su od oštećenog maloljetnog lica tražili novac i pokušali da otuđe mobilni telefon uz prijetnju, nakon čega su, podesnim sredstvom, oštećenom nanijeli više udaraca i udaljili se u nepoznatom pravcu“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Takođe, krivična prijava je podnijeta i protiv A.B. (24) i I.M. (44) zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, na način što su iz porodične kuće oštećenog otuđili elemente bijele tehnike. Dio otuđenih predmeta je pronđen i vraćen vlasniku.

„Osim toga, podgorička policija je lišila slobode T.H. (24) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na način što je sa, za sada nepoznatim licem, nasilno ušao u jedan ugostiteljski objekat odakle je otuđio alkoholna pića, proizvode od mesa i 1.130 eura. T.H. je sproveden postupajućem tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost“, saopštili su iz UP.

Slobode je lišen i N.V. (45) zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa, na način što je iz jednog maloprodajnog objekta pokušao da otuđi razne proizvode.

„Tom prilikom, jedna od zaposlenih je pokušala da zaustavi N.V., nakon čega joj je zadao udarac i udaljio se u nepoznatom pravcu. Pored toga, protiv N.V. će biti podnijete dvije krivične prijave zbog sumnje da je izvršio i dva krivična djela krađa, od kojih je prvo izvršio na način što je od jedne osobe otuđio novčanik sa ličnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem, a drugo na način što je iz jedne predškolske ustanove otuđio dva tablet uređaja, usisivač i miksetu“, zaključuje se u saopštenju.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.