Evakuacioni avion poletio sa Aerodroma Podgorica ka Izraelu

Evakuacioni let iz Izraela se očekuje do sjutra i pribavljene su sve potrebne dozvole, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Avion iz Podgorice za Tel Aviv poletio je u najavljeno vrijeme, u 23 sata sa podgoričkog aerodroma.

Ministarstvo vanjskih poslova, u vezi sa planiranom evakuacijom naših državljana iz Izraela, obavijestilo je da su obezbijeđene sve potrebne dozvole za evakuacioni let.

“Prema trenutnom planu, let će biti realizovan do sjutra, shodno aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji i vremenu potrebnom da svi prijavljeni za evakuacioni povratak bezbjedno stignu na aerodrom u Tel Avivu, imajući u vidu da se nalaze u različitim krajevima zemlje”, navodi se u saopštenju.

Do sada se javilo 60 državljana, od čega je 48 izrazilo želju da se vrati u Crnu Goru.

“Krizni tim MVP-a prati situaciju i u stalnoj je komunikaciji sa Konzulatom u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom, koji pruža podršku na terenu. Preduzimaju se sve mjere i radnje kako bi se naši državljani bezbjedno vratili u svoju zemlju”, navodi se u saopštenju.

Za sve informacije mogu se obratiti na dežurni broj Ministarstva vanjskih poslova +382 67 17 17 77, kao i putem mejla arhiva.konzularno@mfa.gov.me, te na broj Konzulata na čelu sa počasnim konzulom u Tel Avivu + 972-9-8987781

Državljanin Crne Gore koji živi u Izraelu kazao je za TVCG da ima informaciju da će avion iz Tel Aviva poletjeti u 3 sata i 40 minuta. 

Podsjećamo, Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj telefonskoj sjednici Informaciju o potrebi hitne evakuacije crnogorskih građana iz Izraela.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.