Fejzić i ministar za islamska pitanja Saudijske Arabije potpisali sporazum

Foto: Monteislam

Reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić danas se sastao sa Ministrom za Islamska pitanja Kraljevine Saudijske Arabije Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Šeik, koji ovih dana boravi u posjeti Crnoj Gori.

Prethodno je Reis Rifat ef. Fejzić ministra dočekao na aerodromu Golubovci.

Oni su potpisati sporazum o saradnji između Islamske zajednice i Ministarstva za Islamska pitanja. To je prvi potpisani sporazum te vrste institucija Islamske zajednice sa vladom Kraljevine Saudijske Arabije, navodi se na portalu monteislam.

– Potpisan je memorandum o saradnji čime je otvorena nova stranica saradnje s državnim institucijama Saudijske Arabije. Islamska zajednica u Crnoj Gori uvijek na najbolji mogući način prezentuje državu Crnu Goru i često kažem da smo dobri ambasadori zemlje u kojoj živimo – kazao je Fejzić.

Reis Fejzić je naveo  da je ova posjeta istorijski važna za Islamsku zajednicu, ali i državu jer je “ovo posjeta ministra jedne moćne ekonomije, koja je prošle godine bila najbrže rastuća u svijetu”.

– Potpisivanjem ovog sporazuma izražavamo obostranu želju da u budućnosti još više sarađujemo i širimo tolerantnost i ljubav, a odbacimo sve oblike nasilja i mržnje. Ovom posjetom Crnoj Gori otvaramo nove kanale saradnje između naša dva prijteljska naroda – poručio je ministar Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Šeik, čija je ovo prva posjeta Crnoj Gori.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.