Firma Mugošine snahe za godinu prihodovala 235 hiljada eura, pa blokirana nekoliko dana

Restoran “Taormina” / Miomir i Marko Mugoša

Kompanija “Dolce & Kafana”, koja je dijelom u vlasništvu Bojane Mugoše – snahe bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, prihodovala je u prošloj godini oko 235 hiljada eura.

To se može vidjeti u finansijskim izvještajima te firme za 2021. godinu, dostavljenim Upravi prihoda i carina Crne Gore, a u koje je uvid imao portal PRESS.

Interesantno je da su krajem aprila ove godine računi te firme bili u blokadi zbog duga od 5.028 eura, što se može vidjeti u podacima Centralne banke (CBCG).

Na novoj listi blokiranih privrednih društava nema kompanije “Dolce i Kafana”, tako da se može pretpostaviti da je dug plaćen tokom maja.

Radi se o firmi koja stoji iza picerije “Taormina”, koji se nalazi u neposrednoj blizini Osnovnog suda u Podgorici.

Unutrašnjost restorana “Taormina” Foto: Facebook

U junu 2018. godine dnevni list “Dan” objavio je da su se stanari ulaza 54, 52 i 50 iz Ulice Svetozara Markovića obratili gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću, Komunalnoj policiji, Komunalnoj inspekciji i Sekretarijatu za komunalne poslove tražeći da se firmi “Dolce & Kafana” ne izda rješenje za postavljanje zatvorene bašte koja svojim gabaritima prelazi granice poslovnog prostora u vlasništvu Marka Mugoše, supruga Bojane Mugoše.

To, međutim, nije uvaženo, čime je Glavni grad praktično dozvolio širenje biznisa kompanije snahe bivšeg gradonačelnika.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Bojana Mugoša vodi se kao vlasnik 50 odsto firme “Dolce & Kafana”, a vlasnik druge polovine je Vedran Šarić.

Vl. O.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me