Firma optuženog bivšeg viceguvernera hoće da zakupi 13.890 kvadrata u zoni Luke Bar

Luka Bar / Velibor Milošević – hapšenje Foto: Investitor/Vijesti

Podgorička kompanija “Innovative Green Industries” jedina je početkom ove godine poslala ponudu za uzimanje u zakup 13.890 kvadrata zemljišta u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Prema podacima portala PRESS, radi se o kompaniji u kojoj je član Odbora direktora Velibor Milošević, bivši viceguverner Centralne banke (CBCG), protiv kojeg je sredinom prošle godine Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo optužnicu za korupciju i pranje novca.

Osim Miloševića, tadašnjom optužnicom je obuhvaćen i vlasnik Atlas grupe, odbjegli bankar Duško Knežević, koji se nalazi u inostranstvu a označen je kao navodni šef kriminalne grupe.

Milošević je uhapšen u januaru 2019. godine, nakon što je Knežević objavio audio-snimak njihovog razgovora u kojem mu je viceguverner sugerisao da podmiti kontrolore CBCG, koji su vršili provjeru zakonitosti poslovanja njegove Atlas banke.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), kompanija “Innovative Green Industries” osnovana je 28. decembra 2018. godine, za djelatnost – recikliranje sortiranog otpada.

Kao izvršni direktor te firme upisan je tada Aleksandar Mitrović, dok su kao osnivači evidentirane kompanije “Mons Processing” iz Podgorice (10 odsto) i ofšor kompanija RMR Innovative Recycling International LTD sa Kipra (90 odsto).

Velibor Milošević postao je član Odbora direktora kompanije “Innovative Green Industries” 30. juna 2020. godine, a na toj poziciji nalazi se i danas.

Sa druge strane, Luka Bar je javni poziv za izdavanje u zakup zemljišta objavila 30. decembra 2021. godine.

“Radni tim je sačinio Izvještaj o vrednovanju ponuda dostavljenih po Javnom pozivu broj 155 i predlog
najpovoljnijeg ponuđača broj 1062 od 16.02.2022. godine. Podnesena je samo jedna ponuda – ponuda
“Innovative Green Industries” doo Podgorica, za postrojenje za preradu otpada – prerada izdrobljenog otpada od trupa vozila (šasije, stakla i provodnika) nakon njihove eksploatacije, zasnovanom na procesu pirolize, odnosno termičkom tretmanu izdrobljenog i isušenog materijala na visokim temperaturama, u odsustvu kiseonika. Procedura je u fazi odlučivanja”, piše u izvještaju menadžmenta kompanije Luka Bar, koja je u većinskom državnom vlasništvu.

Stranica Izvještaja menadžmenta

Autor: Vl. O.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me