FK “Lovćen” u milionskom dugu, da se pronađu odgovorni

Amblem FK Lovćen

Prijestonica Cetinje podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica iz Fudbalskog kluba Lovćen sa Cetinja, zbog osnovane sumnje da su prijavljeni počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

U FK Lovćen nagomilana su dugovanja koja su 2019. godine iznosila više od 1,1 milion eura i do današnjeg dana značajno su uvećana.

Tužba je podnijeta i zbog eventualnih drugih krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, a koja bi se utvrdila nakon izviđaja.

Kako navode u saopštenju, revizorska kuća MV Konsalt doo Podgorica posredstvom ovlašćene revizorke Ilinke Vuković je prilikom revizije poslovanja FK Lovćen za period od 2014. zaključno sa 2019. godinom dala negativno mišljenje.

“Imajući u vidu navedeno, postoji osnovana sumnja da su počinioci iz FK Lovćen počinili krivično djelo, te je Prijestonica podnijela tužbu. U Fudbalskom klubu Lovćen nagomilana dugovanja na dan 31.12.2019. godine iznose preko 1,1 milion eura i do današnjeg dana značajno su uvećana, dok se klub takmiči u najnižem rangu takmičenja. Shodno svim tim problemima Prijestonica Cetinje je odlučna da pomogne klubu da se vrati na staze stare slave, ali i da se utvrdi odgovornost onih koji su klub doveli na niske grane”, poručuju u saopštenju Prijestonice.

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me