(FOTO) Mladunče lava pronađeno kod Budve na sigurnom putu za prihvatilište u Južnoj Africi

Foto: Facebook

Mladunče lava koje je prije nekoliko mjeseci otkriveno i pronađeno u blizini Budve i koje je od tada pod nadzorom Agencije za zaštitu životne sredine danas će u skladu sa neophodnim procedurama napustiti Crnu Goru.

Darko Saveljić, predstavnik Agencije i jedan od učesnika akcije spašavanja životinje napisao je u objavi na Fejsbuku (Facebook) da “nakon pet mjeseci boravka u Crnoj Gori pod okriljem Agencije, naš lavić, buckast, zdrav i razmažen napušta Crnu Goru”.

Foto: Facebook

“Vozilo sa lavićem uz pratnju obučenog osoblja i zaposlenika Agencije krenuli su na 2100 km dug put do Holandije, odakle će, nakon što malo ojača, nastaviti ka velikom prihvatilištu organizacije Četiri šape u Africi”, naveo je Saveljić.

U objavi dodaje da je zbog osnovane sumnje da su učestvovovali u ilegalnom unošenju životinje u Crnu Goru, policija uhapsila tri osobe.

Foto: Facebook

“Ovo je i prvi ozbiljniji odgovor države na ilegalni trafiking egzotičnih životinja, a koji sve više pravi problem državi. Hvala svima koji su vjerovali u nas, učestvovali u hvatanju lava, njegovom smještaju, donirali hranu ili na bilo koji način pomogli. A tebi, lavčino, želimo srećna prostranstva Afrike, da nađeš svoju lavicu i uživaš u životu”, poručio je Saveljić u objavi.

Podsjećamo, početkom februara ove godine objavljena je informacija da je mladunče lava nestalo iz dvorišta privatne kuće na području budvanske opštine.

Nakon toga u organizaciji Agencije i Centra za zaštitu i proučavanje ptica organizovana je potraga u kojoj je učestvovalo oko 60-tak osoba, među kojima petnaestak civilnih volontera, policajaca, vatrogasaca i lovaca iz Budve koja je rezultirala njegovim pronalaskom.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me