(FOTO) Policija zaustavila “rols-rojs” od 300.000 eura i pretresla Lambulića i društvo

Zaustavljeni “rols-rojs” Foto: PRESS

Policija je danas oko 12:30 časova nedaleko od Trgovinske škole u Podgorici zaustavila luksuzni “rols-rojs fantom”, čija cijena se kreće i do 300.000 eura.

Prema podacima portala PRESS, u automobilu je bilo nekoliko osoba, a među njima i Jugoslav Lambulić, koji važi za bezbjednosno interesantno lice (BIL), a koji se godinama sa svojim bratom Vjekoslavom Lambulićem povezuje sa švercom narkotika i drugim krivičnim djelima.

Jugoslav Lambulić (desno) Foto: PRESS

Iz policije je nezvanično saopšteno da je obavljen pretres automobila i osoba u njemu, ali da nije pronađeno ništa nedozvoljeno.

Nakon pretresa Lambulić i njegovo društvo su nastavili put.

U februaru 2018. godine mediji su objavili da su Vjekoslav i Jugoslav Lambulić, kao i Petar Miranović uhapšeni zbog sum­nje da su pre­tu­kli dr­ža­vlja­ni­na Al­ba­ni­je Al­ber­ta Ka­jo­ša­ja iz Tu­zi, ko­jeg su po­ku­ša­li da ot­mu.

Kajošaja su tada mučili zbog sumnje da on ima informacije o pokušaju ubistva Vjekoslava Lambulića, koji se nekoliko dana ranije dogodio u Podgorici.

Sa pretresa Foto: PRESS

Vjekoslav Lambulić je odlukom Apelacionog suda ranije pravosnažno oslobođen da je kao suizvršilac učestvovao u švercu 25 kg kokaina od Beograda do Osla, Norveška.

U obrazloženju suda pisalo je da nije bilo dokaza da su za Lambulićev račun Ranko Krstović i Mileta Zvicer, kao i Aleksandar Krekler, švercovali kokain, iako su njih trojica pravosnažno osuđena presudom Okružnog suda u Hanoveru, Njemačka.

Lambulić se teretio da je od 15. novembra do 20. decembra 2002. godine na području Srbije i Crne Gore, Njemačke i Norveške, po prethodnom dogovoru sa više osoba, stavio u promet kokain. On je 2012. godine bio osuđen na dvije godine zbog pranja novca u saizvršilaštvu.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me